Het openbaar vervoe...
 
Notifications
Clear all

Het openbaar vervoer is geweldig, sommige chauffeurs zijn heel slecht!

1 Posts
1 Users
0 Likes
127 Views
(@eljay)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 30
Topic starter  

Het openbaar vervoer hier is te vergelijken met hoe het vroeger was in Nederland. Een fantastisch netwerk van diverse gekleurde bussen, ondergrondse metro, treinen, een supersnelle KTX high speed trein, en vliegvelden. Het is goedkoop en kosteneffectief. In de anderhalf jaar dat wij hier wonen hebben we slechts zelden de behoefte gehad aan een auto. 

Van Songdo naar de ambassade in Seoul kost ongeveer 3200 KWR (2,30 euro) en duurt 1 uur en 48 minuten. Je hoeft slechts 1 keer over te stappen.

Van ons appartement naar een Costco retail met de groene bus duurt 20 minuten en kost 950 KWR (0,68 euro). Ter vergelijking, de rode bus kost 2800 KWR. 

De bussen hebben verschillende kleurcoderingen, groen is voor lokaal en zijn het goedkoopst. Blauw is een busverbinding tussen twee steden met heel veel stops, en rode bussen zijn snelbussen voor de grotere afstanden. Ze hebben minder stops en zijn duurder.

Het enige nadeel zijn de chauffeurs. Velen zijn hele slechte chauffeurs. Het lijkt wel of de bus hun persoonlijk vervoermiddel is qua gasgeven en remmen maar ook het inhalen van andere auto's. Ze houden ook vrijwel geen rekening met hun passagiers. Zodra de laatste betalende passagier binnen is worden de deuren gesloten en rijden ze zo snel mogelijk weg. Koreanen houden hier rekening mee en grijpen naar houvast zolang ze nog niet op een stoel zitten. 

Ook als je moet uitstappen is het beter om te wachten met opstaan totdat de bus stilstaat. Veel chauffeurs wachten tot het laatste moment voordat ze de remmen gebruiken.

This topic was modified 2 years ago by Eljay

   
Quote