Verhuizing naar Seo...
 
Notifications
Clear all

Verhuizing naar Seoul

2 Posts
2 Users
0 Likes
107 Views
(@donaldm)
New Member
Joined: 1 year ago
Posts: 1
Topic starter  

Per eind Augustus verhuizen wij naar Seoul voor een aantal jaren. We wonen inmiddels sinds 2006 al in Azie maar nog nooit in Seoul, Korea. Wij zijn een jonge familie met een dochter van zes maanden en een zoon van 4 jaar oud. Nu wonen wij in Manila en onze zoon gaat naar een Amerikaanse Internationale School. Mijn werk is ten noorden van de rivier. We hebben ons een beetje verdiept in de stad maar wat raden jullie aan voor school? Hij zou volgend jaar naar Preschool 4 gaan? En wat voor gebied om te wonen? Wij wonen nu in een huis in Manila en kan dit ook in Seoul? Wij kijken er naar uit om naar Korea te verhuizen en mede-nederlanders te ontmoeten. 


   
Quote
(@eljay)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 30
 

Welkom in Zuid Korea waar alles anders is dan je zou verwachten. Ik hoop dat veel mensen reageren op je verzoek en waardevolle informatie zullen geven. Ikzelf woon in Songdo, ongeveer anderhalf uur met openbaar vervoer van Seoul, dus ik weet niet al te veel. Wat ik wel weet is dat er tal van internationale scholen zijn. 

Oh ja, ik zou me ook over het huursysteem in Korea goed laten voorlichten. Het is totaal anders dan in de rest van de wereld. Bereid je voor om een gigantische 'deposit' te moeten betalen ($50.000 USD is een laag bedrag!), tenzij de organisatie waar je voor werkt die kosten draagt.

Veel succes!


   
ReplyQuote