Gezondheidszorg in ...
 
Notifications
Clear all

Gezondheidszorg in Korea

2 Posts
1 Users
0 Likes
160 Views
(@janharinga)
Eminent Member
Joined: 2 years ago
Posts: 10
Topic starter  

Ik weet niet precies hoe Nederlanders in Korea zijn verzekerd voor gezondheidszorg, zelf ben ik via mijn Koreaanse vrouw verzekerd bij het NHS (National Health Service) omdat ik gepenionneerd ben en dus geen betrekking heb.

De gezondheidszorg in Korea is goed en vooral de toegankelijheid tot zorg is goed.

Een voordeel is dat men vaak snel gecompliceerde onderzoeken kan doen zoals scans en andere onderzoeken.

In Nederland moet je altijd via een huisarts naar een specialist, hier kan dat ook maar dat hoeft niet altijd.

Alle grote ziekenhuizen hebben een Internationale kliniek waar men terecht kan en men je verder helpt, voor urgente zaken kun je direct naar de Emergency kliniek gaan die elk ziekenhuis heeft. Daar is het meestal druk en dus met lange wachttijden rekening houden.

 

De NHS vergoed niet alles, er zijn allerlei "drempels" en meestal betaalt men zelf een zeker deel van de kosten.

De NHS heeft hiervan een overzicht, maar dat ken ik verder niet. Hetzelfde geldt voor medicijnen.

Alle grote ziekenhuizen zijn voor afspraken met een specialist altijd druk, druk, druk.

Voor een consult is er meestal een bepaalde en beperkte tijd beschikbaar, wees daarop voorbereid.

Wanneer U vragen heeft over gezondheidszorg in Korea kunt U mij altijd bereiken via email janharinga@yahoo.co.uk 

Jan Haringa


   
Quote
(@janharinga)
Eminent Member
Joined: 2 years ago
Posts: 10
Topic starter  

Tandartsen in Seoul

 

Het leek me een goed idee om naast de verhalen over gezondheidszorg het nu eens over tandartsen in Seoul te hebben. Ik zeg “Seoul” omdat ik buiten Seoul geen ervaring heb met tandartsen, maar wel in Seoul.

 


Over de Jaren heen is het aantal tandartsen in Seoul flink toegenomen. Er is tegenwoordig een ruime keuze aan tandartsen, maar er is ook een probleem voor de niet Koreaans sprekenden onder ons. Zoals ook opgemerkt in de stukjes over de gezondheidszorg in Seoul, spreken ook maar heel weinig tandartsen engels, wat opnieuw opvallend is gezien de enorme investeringen die ouders hier doen om hun spruiten deze taal bij te brengen – to no avail – zoals de engelsen treffend zeggen.

Het zoeken naar een goede of tenminste redelijk goede tandarts is in Seoul niet eenvoudig, behalve dat men geen engels spreekt zijn de verschillen in de kwaliteit van tandartsen groot. Men vindt vele kleine praktijken maar ook middelgrote tot flinke praktijken, alleen om uit te zoeken wat dat in kwaliteit biedt is moeilijk. Zoals zo veel in Korea laten de Koreanen zich meestal adviseren door vrienden of college, maar ook dat geeft vaak voor ons geen garantie door een combinatie van factoren, zoals geen engels of onze zin voor kwaliteit is anders.

Goed dat gezegd hebbende, hoe vind ik een goede tandarts.

Door te proberen – trial and error – is mijn ervaring.

De kosten voor een tandheelkundige behandeling worden soms voor een deel vergoed door de Koreaanse “National Health Service”, hoe deze vergoedingen in elkaar steken ben ik nog nooit achter gekomen, dus ik laat het altijd maar gebeuren wat het kost.

Apart van de prive tandartspraktijken hebben de veschillende grote ziekenhuizen een tandheelkundige kliniek. Nu heb ik zelf slechts een ervaring met de kliniek van het Severance ziekenhuis en kan hierbij niet goed beoordelen of deze kliniek goed is, het werkt daar anders dan bij een prive praktijk nl. er zijn veschillende secties in de kliniek die dus ook verschillende behandelingen doen. De behandelingen op zich waren goed maar het was me er te druk en te gecompliceerd met de verschillende secties dus ben ik gestopt daar naar toe te gaan.

Veel success met het zoeken en vinden van een goede tot redelijk goede tandarts en wanneer er vragen zijn hierover ben ik graag bereid deze te beantwoorden.

Groet

Jan Haringa

 


   
ReplyQuote