Het vinden van woon...
 
Notifications
Clear all

Het vinden van woonruimte

1 Posts
1 Users
0 Reactions
120 Views
(@eljay)
Member Admin
Joined: 2 years ago
Posts: 30
Topic starter  

Waar vind je huisvesting?

Lokale kranten in het Engels, zoals de Korea Time en The Korean Herald hebben meestal "property listings". Maar je kunt ze ook vinden op online property portals en expat social media groepen. 

Een van de meest gebruikte online zoekmachines is Naver, een soort koreaanse Google. Als je op deze link klikt en de stad zoekt waar je wilt wonen zie je heel veel onroerend goed te huur. https://new.land.naver.com/complexes?ms=37.3964179,126.6475423,15&a=APT:&b=B2&e=RETAIL  

Iedere makelaar gebruikt deze online tool, met andere woorden, iedereen vist in dezelfde vijver. Toch is het een goed idee om een engels sprekende makelaar te vinden, een afspraak mee te maken en te informeren over je woonwensen. Ze kunnen je gelijk vertellen wat mogelijk is en wat niet. Sommige makelaars zijn gespecialiseerd om voor expats te werken.

Het is ook een goed idee om de advertentieborden in appartementsgebouwen in de gaten te houden, vaak is het slechts 1 makelaar die verantwoordelijk is voor een complex van gebouwen.

Het huren van woonruimte.

Het huren van een appartement vraagt heel veel tijd, energie en meestal een hulpvolle koreaans-sprekende collega of vriend of die Engels sprekende makelaar, die kan helpen met de onderhandelingen en huurcontracten.

Soorten huur (Leases)

De meeste huurovereenkomsten in Seoul worden aangegaan voor een 1 jaar termijn. Huurders dienen minimaal 3 maanden van te voren aan te geven dat ze de huurovereenkomst niet willen voortzetten.

Wolse, Jeonse en Jaga

In de meeste landen besluiten de meeste mensen om een ​​woning of te huren of te kopen, maar Korea heeft nog een derde optie, jeonse genaamd, een intermediair schema dat tussen maandelijkse huur (wolse) en eigendom (jaga) zit. Jeonse is een woningverhuursysteem in Korea waar in plaats van maandelijkse termijnen aan een verhuurder te betalen, een grote forfaitaire betaling wordt gestort voor de duur van het contract. Deze borg, ook wel 'sleutelgeld' genoemd, ligt meestal tussen de 50% en 70% van de waarde van het onroerend goed en wordt na twee jaar volledig aan de huurder teruggegeven. Volgens de wet is jeonse een contract van twee jaar waarbij de huurder de mogelijkheid heeft om het met nog eens twee jaar te verlengen.

Hoe hoger de borgsom hoe lager de huur!

Dit geld wordt gestort op een aparte rekening en wordt volledig geretourneerd aan het einde van de huurperiode. De verhuurder mag de verkregen rente houden. Veel Koreanen die zich dit kunnen veroorloven betalen een zo hoog mogelijke 'key-money', en hoeven dan geen maandelijkse huur te betalen.

 

This topic was modified 2 years ago by HennySavenije

   
Quote