Welkom

Nederlanders in Korea

De eerste website in Korea voor alle Nederlanders en Vlamingen
en iedereen die Nederlands spreekt, leest en/of verstaat!
Een straat in Seoul

“Nederlanders in Korea” is de eerste website in Korea die zich uitsluitend richt op Nederlanders, Vlamingen en mensen met een andere nationaliteit die Nederlands spreken, Nederlands verstaan of een Nederlandse partner hebben, en die in Korea wonen, of van plan zijn hier naartoe te komen.

Deze site valt onder de auspicien van de “Dutch Club Hendrik Hamel”, de Nederlandse Vereniging in Korea opgericht in 1995 in samenwerking met de Nederlandse Ambassade in Seoul. 

Doelstelling

Het doel van “Nederlanders in Korea” is tweeërlei. 

  1. De eerste is om Nederlanders die van plan zijn om hier naartoe te komen te voorzien van allerhande nuttige informatie en een goede voorbereiding.
  2. De tweede is om de Nederlands sprekenden hier te verbinden door middel van activiteiten en (feestelijke) bijeenkomsten in samenwerking met de Nederlandse ambassade.

Hollandse vrijers op een kimchi pot
Kunstbankje in Songdo

Registreer

Registreer jezelf en krijg toegang tot een forum met heel veel antwoorden op vragen waarvan je niet eens wist dat je dat wilde weten. 

Gebruik de link in het menu bovenaan om jezelf te registreren. Je kunt na registratie dezelfde link gebruiken om in te loggen. Heel veel plezier gewenst en we hopen je snel te zien!

Help Mee…

Tijdens de Covid crisis zijn veel mensen naar andere plekken verhuisd, waaronder ook bestuursleden van de Hamel Club. Op dit moment zijn er twee mensen die een en ander proberen te reorganiseren en de club in leven te houden. 

We zoeken mensen die mee willen helpen in het organiseren van activiteiten dan wel actief willen participeren in het bestuur van de Hamel Club. Heb je interesse? Stuur dan een email naar Lubbert Jan Bos en hij neemt contact met je op.

south korea palace in Seoul