Sinterklaas in Zuid Korea

Op zaterdag 2 december 2023 arriveerde de Goedheiligman met twee van zijn pieten op de residentie van ambassadeur Peter van der Vliet en zijn vrouw Joan. Ruim 20 kinderen varierend in leeftijd van 1 jaar tot en met 13 jaar waren hier aanwezig om de verjaardag van de Sint te vieren.

Vanaf 10 uur kwamen de gezinnen aan en konden de kinderen aan een reuze lange tafel kleuren en knutselen onder de bezielende leiding van Ingeborg en Pim, 2 studenten die tijdelijk in Korea zijn en zich vrijwillig hadden aangemeld om te helpen.

Natuurlijk stond de tafel vol met allerlei strooigoed en kon iedereen naar hartelust genieten van de lekkernijen.

De ouders ondertussen konden kiezen uit koffie, thee en sinaasappelsap met gevulde speculaas en gezellig bijpraten. En dus was nu het wachten op de komst van Sinterklaas.

Dat begon met de komst van twee verdwaalde pieten in de tuin die en het adres niet konden vinden en bovendien Sinterklaas kwijt waren. Gelukkig kwam alles goed toen ze de kinderen vonden en dus toch op het juiste adres waren aangekomen. Niet lang daarna kwam ook de Sint aangelopen die blijkbaar zijn eigen navigatiesysteem had en niet geheel afhankelijk was van zijn pieten.

Gelukkig had hij ook het grote boek bij zich dat uiteindelijk dus toch uit de kluis was gekomen. En een voor een of als het broertjes en zusjes waren tegelijkertijd werden de kinderen bij Sinterklaas geroepen, die voor ieder kind een goed woordje over had en terklaas op de residentiecomplimenten gaf over hun goede gedrag. De Sint was in staat om in Engels, Duits, Frans en Nederlands met de kinderen te praten, en hij had zelfs een paar woordjes Koreaans (Hanguk) geleerd.

Na afloop van de meeting met de Sint kreeg ieder kind een kadootje en was het tijd voor de Sint om weer te vertrekken. Na enkele fotoshoots met Instagrammable momenten nam hij afscheid van iedereen en vertrok hij onder luid gezang van alle aanwezigen.

De gastheer en gastvrouw lieten alle aanwezigen kiezen uit twee soepen, waarvan er een in ieder geval Snert (erwtensoep) was. En heel erg lekker! Uw correspondent liet zich twee keer de beker vullen en had daarna geen ruimte meer voor de andere soep.

Al met al was dit een hele geslaagde ochtend en een hoogtepunt voor de kinderen.

Namens de Hendrick Hamel Club bedankt meneer en mevrouw de ambassadeur, bedankt Peter en Joan voor jullie gastvrijheid en voor het ter beschikking stellen van jullie huis.